Thursday, March 29, 2012

tak tahu nak letak tajok ape...


dudok dalam bilik seharian menghadap bahasa melayu ilmiah adalah amat membosankan okeh..
kenapa lah takde class hari ni..ceh bajet macam rajin sangat muke aku ni nak pegi class..huhu
berbalik kepada tajok di atas..sejak dua menjak ni..aku dan juga rumateku selalu berbicara mengenai hijab..mengenai aurat..mengenai isu-isu yang melibatkan keagamaan lah senang cite..
then..aku pun search la pasal konvensyen bidadari dunia 2012 anjuran iluvislam.com yang sedang hangat diperkatakan ramai sekarang ni ..untunglah wanita2 yang dapat pegi konvensyen ni..mesti banyak ilmu yang dapat di pelajari kat sane..

pastu terjumpe blog budu dan belacan..sebab kak anna ni ade wat kempen n termasuk dalam konvensyen 2..

 latest kak anna buat kempen yang ni pulak..

sweet kan..nampak simple tapi penuh makna tersirat..

pastu terjumpe pulak blog wife ally iskandar..farah lee..si farah ni (amboi mcm da kenal lame je) final year  student engineering dekat korea..yang aku nk highlightkan kat sini,farah ni baru setahun berhijrah dan masih mencari erti diri pada ilahi tapi aku amat tertarik dengan cara penulisan die..cara penulisan die mampu menarik sesiape je yang bace untuk berubah jugak..bertuah ally dapat wife yang smart and pious :)

♥ 인샤알라 Change is never easy. You fight to hold on and you fight to let go.. but the fruit is wonderful 알함두릴라 ♥ "'Being born as a Muslim does not make you a better person. It's not how you start the race, but it's how you end it'

lagi lame bloging lagi macam-macam pulak aku jumpe..singgah dekat blog dr.cinta..kat sini pun same gak most of all the entries are talking about islam..farah waheeda name owner blog..die ni student IPG Dato' Razali dekat je dengan UMT ni n bakal guru..care die berdakwah lagi best..sume gune doodle n gamba katun yang super awesome..


kadang-kadang kite tak sedar daripada perbualan kosong kite dengan kawan-kawan..sebenarnye daripada perbualan tuh jugaklah kite tersedar..sekarang ni ramai kawan-kawan aku yang sedang berubah kepada yang lebih baek..yang tak bertudung dah bertudung..yang dah bertudung pulak,makin labuh tudungnya..alhamdulillah tapi jauh di sudut hati aku nih rase laen macam la..orang laen sibuk nak berubah tapi aku langsung takde kesedaran diri..bile dengar pasal agame-agame ni insaf la jugak tapi tulah insafnye 5 minit je..     * malu dengan diri sendiri *
dulu mak penah tanye ape aku dapat daripada berbloging ni..sekarang aku dah ade jawapan..berbloging ni bukan nak cari dunia semata tapi dapat cari akhirat jugak..boleh tak nak jawab camni kat mak..huhu

Sunday, March 25, 2012

awal ashaari melamar scha al yahya...

video

"sudikah awk jadi yg halal buat sy?.." ^_^
awal sgt romantik!
jgn lah nanges..sy pn nk nanges jugak..huhuhu
sy nak YUNO jugak...

my awal da jadi akhir...


balik-balik class terus bukak lappy..then bukak fb..then bukak twitter..
scrolling up and down and terstop jap..sentap!
awal tweet "alhamdulillah.she said yes :) thanks for your doa n wishes"
view photo..terus terpaparnye gambar di atas..
scha pulak tweet " i'm the luckiest girl :)"
waaa sedey..meleleh air mate saye..sampai ati awal lupakan saye..heart break tau! *tipuje*
sweet nye lah awal..siap melutut 2..mane2 gurl pun klu bf dorang buat camtu sape yg x cair kan..
u r so lucky scha..saye jeles okeh!
daripada form 4 aku minat si awal ni..cite first die berlakon impian ilyana..
ala sitkom sunsilk tuh..mase tuh lidia ibtisam yg jadi heroin..
cite die 10 minit je kot isnin smpai jumaat pastu sabtu ahad ade ulangan..aku pun da x ingat..
yg aku ingat petang2 balik skola je aku mesti tercongok kat depan tb sbb nak tengok awal sampai kene marah dengan mak balik2 skola da ngadap tb..haha
naseb baek aku minat scha jugak sbb die giler2..
congrates both of you..bajet macam awal bace la blog picisan aku ni kan :P
tak sabau nak balik umah nak tunjuk kat mak gamba ni..


KAMI GANYANG RASUAH!


tajok nak gempak padahal explorace je pon..nak tau dengan lebih lanjut sila klik di sini..hehehe malas nak taip..dunia di hujung jari kan..

name grup pon da corrupt..memang ape pon x boleh..aishh

5 minit pertama..semangat berkobar-kobar nak menang tapi tengok je shapik lari..ok tanda2 kekalahan  tuh da jelas terpampang..


5 minit kemudian...semua da pancit..check point first pon x jumpe lg..


ni task yang paling x boleh blah..da la direkod..malu kot :'(


the corrupt team..dapat nombor 2 okeh tapi drpd blakang la..haha
lupe pulak lagi satu kan kite orang kene denda minum air kopi yang sangat pekat dan sangat panas tanpa sebarang gula sampai aku x boleh tido malam! tq urusetia SPR.

Thursday, March 15, 2012

besday gurl..


hepi besday dak tasya anak pak syed idrus ^_^
aku nk wish yg sume2 owg wish kt hang..malas nk taip banyak2..hahaha
sori nothing special from me..just karok gn mkn2 je ok what..walaupun ak da memalukan diri aku karok dengan suare macam katak panggil hujan tp demi besday gurl aku buat jugak..malu sehh!
btw, u r a big girl now..make a decision wisely..
bak kate hang jodoh datang umor 22 rite?
aku da jumpe n now ur turn pulak..chewah
untunglah dapat kawen dengan bisnesman berjaya..ade kete bmw..bercuti kat oversea lak 2..
sooo jeles ok!cuci kaki je weh!haha 
nanti kawen jangan lupe jemput aku..
kalau bukak spa,boleh aku dapat free..
kalau bukak restoran,boleh aku makan free..
kalau bercuti kat oversea,boleh aku dapat handbeg gucci ori..haha
gurau je beb..betol la aunty ko cakap "age is just a number"..
lagi banyak nombor,lagi banyak pengalaman,lagi matang kot..ye dak? i think so..
tapi takpe hang kan suke lelaki berusia..da jumpe yg terlebih stabil kan..so make a move la..huhu
may all ur dream come true dear! :)





Sunday, March 11, 2012

DIA LAHIR KERANA TAKDIR...



Dia lahir kerana takdir..

siapa sangka Dia yg menjadi peneman hati yang sepi ini..
siapa sangka Dia yg mampu mengubah kehidupan aku ini..
siapa sangka Dia yg tulus akan menyayangi dan menyintai diri ini...

Dia lahir kerana takdir..

hadirnya Dia mewarnai lagi pelangi..
hadirnya Dia melakar satu memori..
hadirnya Dia menjadi pelengkap dalam sanubari..

Dia lahir kerana takdir..

andai Dia mengerti,tiada yang lain yang di impi selain dirinya.
andai Dia mengerti,tiada yang mampu buat diri ini bahagia selain dirinya..
andai Dia mengerti,tiada yang terbaik selain dirinya..

Dia lahir kerana takdir..


for the 1st time..saye dgn berbesar hatinye mengupload gamba owg yg sgt3 special kt hati sy..
amboi kemain lagi ayat ko eh cha..huhu
tapi saye x tau nape die amek gamba sebegini rupe..
da la kurang rupe,makin kurang rupe lak jadinye..haha
tapi xpe saye tau hati die baek sgt ;)

to my en.haziq..ILYSM ^_^

Wednesday, March 7, 2012

luahan buat pertama kalinya..

assalamualaikum ;)

hari ini saye rase mcm mahu tacing2.
bukan sentuh, tapi tersentuh..
ala..mcm kite rase kene touched ngan something 2..
emm..korang paham ke?
atau saye da berbelit di sini?
sob.sob..
sedihnye kalau korang x paham..

i was 'tacing2' because of the teett..
sampai empangan air kat tasik kenyir 2 pecah buat pertama kalinye..
miscommunication maybe..
penat giler la ke hulu ke hilir UMT ni..
di bawah sinaran matahari yang menggila kt ganu ni..
alone lagi..
alhamdulillah everything settled..
semoga semua yang berlaku ni ade hikmahnye   ^_^